1. februar 2009

Tanzania - det forste motet!

Det har vaert noen innholdsrike dager, med mange inntrykk selv om jeg forsatt foler at Afrika er fjernt. Folelsen av aa vaere et sted jeg har hort og lest saa mye om er merkelig, og det maa noen dager til for jeg kan innta alle inntrykk – foreloping foler jeg at det gaar paa autopilot!
Det var en merkelig folelse aa gaa av flyet… fra skitur og minusgrader paa torsdag var det en fuktig og varm nattluft i Dar es Salaam som motte meg litt over et dogn senere. At t-skjorten skulle klistre seg til huden og kroppen skrike etter vann er en folelse som var noksaa fjern tidligere denne uken. Men det er helt frantastisk – og helt anderledes.
Selv om jeg har vaert mange forskjellige steder for og bodd paa mange noksaa enkle steder er det rart hvor fort vant man blir til luksusen og materialismen hjemme I Norge. Jeg maa innromme at det ble lite soving den forste natta, og det var ikke bare grunnet varm luft men ogsaa paa grunn av en vifte I taket som for en godt vant nordmann virket rimelig usikker.
Men selv om mye er anderledes og det er en del aa vende seg til er alt helt topp. Menneskene er helt suverene, de er saa aapne og imotekommende, jeg har aldri opplevd maken. Jeg har allerede hatt mange morsomme samtaler og faat hjelp til aa plukke ut mangoer paa markedet. Jeg er heller ikke bekymret for alle intervjuene vi skal gjore i forbindelse med feltarbeidet, vi kommer helt sikkert til aa komme i kontakt med mer enn nok mennesker.
I dag har vi hatt en herlig dag paa stranda, og alle har faat en fin og skjaerende rodfarge – haaper paa at den blir gylden og brun etterhvert!!!
I morgen er det slutt paa ferie for en stund, da er det ambasade og diverse andre forbedredelser for vi reiser til Moshi paa onsdag for aa starte vaart feltarbeid om turismens innvirkning paa lokalsanfunnet rundt Kilimanjaro. Det blir spennende!
BILDER KOMMER SENERE!

4 kommentarer:

Therese sa...

Åh, du er der! Så spennende!!

Therese sa...

Du har blitt utfordret, sjekk bloggen min. Men jeg skjønner du kanskje ikke får gjennomført av praktiske årsaker;)

Anonym sa...

Kjekt å lese Lena!! Kos deg max!!! :)

Helene sa...

Tjoho LENA!! du blogger jo. Nå skal jeg følge med vetu. dette var good news. moro moro! take care<3